ΔΑΚΕ ΟΑΣΑ ΟΣΥ : Απαντάμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη...




03.04.2020

Συνάδελφοι του ΜΕΤΑ ΟΣΥ, 
προφανώς και οι συνάδελφοι δεν έχουν κοντή μνήμη, γι΄ αυτό να είστε σίγουροι ... όπως σίγουρο είναι, ότι ο σχολιασμός της επιστολής του συνδικάτου από μέρους σας, αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων που παρά τις εξελίξεις όσο αναφορά την ΣΣΕ από το 2014 δεν σας δικαίωσαν ! 


Όπως γράφετε, δεν θα μπορούσατε να αφήσετε ασχολίαστο ένα τόσο σοβαρό θέμα, διότι σέβεστε τους συναδέλφους που εργάζονται και κινδυνεύει η υγεία τους εν μέσω πανδημίας...

ΜΕΤΑ την χρησιμοποίηση ως κύριας μεθόδου πειθούς την επίκληση στο συναίσθημα, θα ήταν εύλογο να χρησιμοποιούσατε και την επίκληση στη λογική μέσω επιχειρημάτων, όμως, όπως πάντα, η φράση «κοντή μνήμη», δεν σας δικαιώνει, διότι οι ΣΣΕ με τις ενέργειες του συνδικάτου (προεδρείου) έχουν υλοποιηθεί παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν με ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης και Κυβέρνησης όπου αμφισβητούσαν ευθέως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπως και εσείς άλλωστε ακόμα και σήμερα.

Θα σας θυμίσουμε λοιπόν επειδή εσείς έχετε κοντή μνήμη, ότι την προηγούμενη περίοδο φτάσαμε τα 25 προσχέδια ΣΣΕ όπου το ένα αναιρούσε το άλλο, επί τέσσερα χρόνια διαπραγμάτευσης

Όπως όλοι γνωρίζουν, λόγω της μη υλοποίησης και αμφισβήτησης της ΣΣΕ από την προηγούμενη Διοίκηση που κόβατε βασιλόπιτες παρέα, η οποία εφάρμοσε πλήρως τη νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις μη μισθολογικές παροχές αρθ. 43 του ν. 4484/2017 που θα έπρεπε να συνυπογράφονται από τον Υπουργό Οικονομικών όταν η δαπάνη είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ ετησίως, το προεδρείο με τις ενέργειες που έκανε όλη αυτή τη περίοδο (τριμερή) κ.α. κατάφερε και κράτησε όλες τις μη μισθολογικές παροχές, και με την αλλαγή της Κυβέρνησης κατάφερε και πήρε την έγκριση από το ΓΛΚ για την ΣΣΕ που η δική σας Διοίκηση είχε υπογράψει αλλά δεν σεβόταν την υπογραφή της. 

Όπως γνωρίζετε, τη δεδομένη στιγμή, δεν έχει αμφισβητηθεί η ΣΣΕ ούτε από τη Διοίκηση ούτε από την Κυβέρνηση και όπως αρμόζει σε ένα συνδικάτο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν τη μετενέργεια της ΣΣΕ όπου λόγω πανδημίας η διαπραγμάτευση της δεν θα ήταν εύκολη χωρίς τη φυσική παρουσία όλων των εμπλεκομένων. Να σας θυμίσουμε ότι πανελλαδικά τα πάντα παίρνουν παράταση... 

Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα την σοβαρότητα της κατάστασης ! 

Είναι πραγματικά λυπηρό μία παράταξη όπως το ΜΕΤΑ ΟΣΥ να πέφτει τόσο χαμηλά συνδικαλιστικά ιδίως όταν εκπροσωπείται σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Φωνούλες που ισχυρίζονται ότι δεν είχαμε ΣΣΕ δεν αρμόζουν σε εκπροσώπους των εργαζομένων ... ΣΣΕ είχαμε, έχουμε και θα έχουμε ... Στην πράξη και όχι στα λόγια ... εξάλλου με αυτές τις «ληγμένες» πληρώνετε μέχρι σήμερα !!!

Μην υποτιμάτε λοιπόν τους εργαζόμενους γιατί έχουν και μνήμη και κρίση ... και θα το δείξουν στο στο εγγύς μέλλον ...








Δημοφιλείς αναρτήσεις