Η τοποθέτηση του Προέδρου του Συνδικάτου Κωστάκου Κυριάκου στην επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο «αναδιάρθρωση της Ε.Ε.Σ.Υ.Π και των θυγατρικών εταιριών»



Στην επιτροπή της Βουλής στις 29.07.2024 όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Ε.Ε.Σ.Υ.Π και των θυγατρικών εταιριών αυτής παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΑΣΑ Κυριάκος Κωστάκος και το μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου Νίκος Τάσιος.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας τις θέσεις του προεδρείου του Συνδικάτου, όσον αφορά τις ενστάσεις μας στις διατάξεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων από το εν λόγω νομοσχέδιο, τα οποία κατατέθηκαν αναλυτικά και στην επιτροπή της Βουλής. Διατάξεις, που αφορούν τον γενικό κανονισμό προσωπικού, την δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των θυγατρικών και της Ε.Ε.Σ.Υ.Π, την διαδικασία πρόσληψης των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών, τον πειθαρχικό έλεγχο του προσωπικού και τη σύσταση  του συμβουλίου που θα ασκεί αυτόν τον έλεγχο κ.α. και φυσικά να ακουστεί για μια ακόμα φορά το πρόβλημα με την προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα των νεοπροσληφθέντων που δεν αναγνωρίζεται για την μισθολογική τους εξέλιξη.

Στο παρακάτω βίντεο έχουν ενσωματωθεί οι δύο τοποθετήσεις  του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ στην επιτροπή της Βουλής.


Παρακάτω το έγγραφο που κατατέθηκε από το προεδρείο του Συνδικάτου στην επιτροπή της Βουλής, όπου αποτυπώνονται οι παρατηρήσεις μας αναλυτικά.




Δημοφιλείς αναρτήσεις