Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ στον Αγ. Ι. Ρέντη [03.07.2024]


Κυριάκος Μητσοτάκης : «Κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η μεγάλη έμφαση που δίνουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα στη γρήγορη αντικατάσταση όλου του στόλου των παλαιών λεωφορείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ στον Αγ. Ι. Ρέντη πραγματοποίησε σήμερα στις 6:15 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υφυπουργό αρμόδιο στα θέματα μεταφορών κ. Βασίλη Οικονόμου και τον Γ. Γραμματέα κ. Ιωάννη Ξιφαρά αλλά και των Διοικήσεων της Ο.ΣΥ και ΟΑΣΑ κ. Στέφανο Αγιάσογλου και κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο αντίστοιχα, ξεναγήθηκε στους χώρους του αμαξοστασίου βλέποντας από κοντά τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας, ενώ συνομίλησε και με εργαζομένους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντικατάσταση όλου του στόλου των παλαιών λεωφορείων η οποία έχει ξεκινήσει και μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε 900 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φιλικά προς το περιβάλλον, προσβάσιμα σε όλους και κυρίως στους συμπολίτες μας με αναπηρία, ενώ έπεται και άλλος ένας διαγωνισμός με ακόμα 700 λεωφορεία.

«Θέλουμε να ΄΄σπρώξουμε΄΄ τους πολίτες προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να το κάνουμε με λεωφορεία σαράβαλα τα οποία δεν έχουν την απαραίτητη συχνότητα δρομολογίων». 

Υπογραμμίζοντας επίσης πως υλοποιούνται στην πράξη οι δεσμεύσεις και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό καθώς δεν εμφανίζονται ξαφνικά 250 λεωφορεία στους δρόμους, εάν δεν έχει προηγηθεί μία πολύ συστηματική προεργασία.

Δείτε περισσότερα στα παρακάτω βίντεο από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΗΜΕΡΑ» 


 

Η παράταξη της ΔΑΚΕ ΟΣΥ που ήταν παρών, συνομίλησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

























Δημοφιλείς αναρτήσεις