ΔΑΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ [ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022]

 

06/09/2022

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, όποιος θέλει και μπορεί να αναλάβει ευθύνες μπαίνει χωρίς αστερίσκους …

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

η παράταξη της ΔΑΚΕ έχει αποδείξει διαχρονικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα που τη διακρίνει, ότι είναι μπροστά στις εξελίξεις, μπροστά στα προβλήματα, μπροστά στις προκλήσεις όταν άλλοι κρύβονται πίσω από ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, επαναστατική γυμναστική και τακτικές εγκλωβισμού του Συνδικάτου χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους εργαζόμενους παρά μόνο το προσωπικό και παραταξιακό τους συμφέρον.

Έτσι, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η θέση μας για σύσταση προεδρείου με βάσει την δικαστική απόφαση 2345/2022 ήταν ξεκάθαρη καταθέτοντας την εξής πρόταση :

«το ίδιο προεδρείο το οποίο είχε σχηματιστεί μετά τις αρχαιρεσίες του 2018 (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ) και με δύο κατευθύνσεις» :

1) Υπογραφή Σ.Σ.Ε  και  2) Εκλογές

χωρίς όμως να είμαστε αρνητικοί - αν δεν ψηφιζόταν η πρότασή μας - να συμμετέχουμε σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο, το οποίο αποδεικνύει ότι δεν είμαστε κολλημένοι με τις καρέκλες όπως βολεύει κάποιους να λένε για να κρύψουν την ανυπαρξία τους.

Η πρόταση που καταθέσαμε δεν είναι τυχαία καθώς θεωρήσαμε εξ΄ αρχής ότι η πρόταση του ΜΕΤΑ είναι προσχηματική για δημιουργία εντυπώσεων και αποποίηση ευθυνών, με λίγα λόγια ότι δεν θέλει να συμμετέχει σε προεδρείο !

Αν πραγματικά το ΜΕΤΑ ήθελε όπως λέει αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο και την συμμετοχή του σε αυτό, θα πρότεινε μία ξεκάθαρη θέση όπως η ΔΑΣ, χωρίς αστερίσκους τάχα «πλαίσιο αγωνιστικότητας» κτλ. (τους είδαμε πόσο αγωνιστές είναι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) θα καλούσε σε συζήτηση τις παρατάξεις ως είθισται ώστε να συζητηθεί το όποιο πλαίσιο, και να προχωρήσει σε σύσταση προεδρείου στο οποίο ως ΔΑΚΕ δεν αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε άσχετα εάν η ΕΑΣ με αντιδημοκρατικό τρόπο είχε προτείνει προεδρείο χωρίς την ΔΑΚΕ μέσα…

Άρα, για ποιο αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο μιλάνε όταν η ΕΑΣ εξ’ αρχής το είχε διασπάσει ;

Βέβαια, να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στην κωλοτούμπα της ΕΑΣ που ενώ με την αρχική πρόταση του εκπροσώπου της είχε αποκλείσει τη ΔΑΚΕ σε προεδρείο που θα συμμετείχαν αυτοί, στο τέλος τα γύρισε, ψήφισε την – χωρίς παύλα (–) αγωνιστικό - πρόταση του ΜΕΤΑ και όχι την δική του, μόνο που δεν μπορούσε να είναι ξεκάθαρος και δεν μας είπε αν τελικά θέλει τη ΔΑΚΕ σε προεδρείο ώστε να καταγραφεί στα πρακτικά, και αφού εκτέθηκε… αποχώρησε !

Είναι φανερό πλέον ότι το ΜΕΤΑ ΟΣΥ δεν θέλει ούτε ευθύνες ούτε εκλογές !

Στο Δ.Σ. στις 05/09/2022 η πρόταση της ΔΑΚΕ υπερίσχυσε έναντι άλλων καθώς ήταν η πιο υπεύθυνη και σοβαρή πρόταση έναντι των τριών διαφορετικών προτάσεων. ΜΕΤΑ «Αγωνιστικό προεδρείο», ΕΑΣ «…αγωνιστικό χωρίς ΔΑΚΕ και ΕΝΟΤΗΤΑ» και ΔΑΣ «Αντιπροσωπευτικό Αναλογικό» που στο τέλος η πρόταση παρουσιάστηκε ως μία και ως πρόταση του ΜΕΤΑ … καταλαβαίνουμε όλοι ότι το ΜΕΤΑ και η ΕΑΣ με τον τρόπο τους έθεσαν τον εαυτό τους εκτός προεδρείου αφού η ανάληψη ευθύνης είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτούς ! γιατί αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο με προτάσεις που θέτουν με αντιδημοκρατικό τρόπο παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου εκτός δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει θέτοντας κάποιοι εαυτούς τους «αγωνιστές» και άλλους «πουλημένους» ! είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι με τις εσκεμμένες τακτικές τους, δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε προεδρείο αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αγωνιστικές εξαγγελίες από τις αγωνιστικές πράξεις απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους, και παρόλο που έχουν πάρει το μάθημά τους σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθούν με ανευθυνότητα να πουλάνε αγωνιστικό πνεύμα, εξαπατώντας τους συναδέλφους …

Όσον αφορά για τις εκλογές, στο ΜΕΤΑ τις ξέχασαν ξαφνικά, όταν ο υπερβάλλον ζήλος και η εγρήγορση που έδειξαν να καταθέσουν κρυφά την αίτηση στο πρωτοδικείο ήταν όπως έλεγαν για να γίνουν εκλογές! τελικά, η πρότασή τους για τον σχηματισμό Δ.Σ όπως είδαμε, δεν περιείχε εκλογές! γιατί όπως ισχυρίζονται τώρα προέχουν πιο σοβαρά θέματα τα οποία κατά το ΜΕΤΑ θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα προσωρινό προεδρείο και όχι με νωπή εντολή των συναδέλφων μετά από εκλογές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ, ως υπεύθυνη παράταξη, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την όποια πρόκληση εις βάρος της εργασίας μας, θα υπογράψουμε την Σ.Σ.Ε που έχουμε ως προεδρείο διαπραγματευτεί, και κατόπιν θα οδηγήσουμε τον κλάδο σε εκλογές … αφήνουμε τους ανεύθυνους στον κατήφορο, να μοιράζουν ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα με αγωνιστικό πρόσημο …

ΔΑΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ


Δημοφιλείς αναρτήσεις