Στήριξη και Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των 23 Υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ



Δελτίο τύπου ΔΑΚΕ Ι.Τ ~ Στήριξη και Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των 23 Υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ



Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των 23 Υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ

Η εργασιακή υπόσταση των 23 Υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ "εκδικάζεται" σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μαζί με ένα σημαντικό κομμάτι του νομικού μας πολιτισμού…

Πρόκειται για 23 συναδέλφους που βιώνουν μια πρωτοφανή επαγγελματική περιπέτεια από το 2009, όταν διεκδίκησαν και κατέκτησαν το δικαίωμα τους στην εργασία μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

Μετά από έναν μακρόχρονο νικηφόρο (έχουν δικαιωθεί με 3 αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις) δικαστικό αγώνα τοποθετήθηκαν τελικά στην ΕΥΔΑΠ το 2016, ολοκλήρωσαν επιτυχώς την 7μηνη προβλεπόμενη δοκιμαστική περίοδο και συνέχισαν να εργάζονται στην Επιχείρηση.

Αντί, λοιπόν, να μπει ένα οριστικό τέλος στην εργασιακή τους επισφάλεια, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της απόλυσης μέσα από τη διαδικασία της "Αναίρεσης Υπέρ του Νόμου" την οποία ζήτησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η "Αναίρεση Υπέρ του Νόμου", μια διαδικασία που ενεργοποιείται σε μείζονα θέματα κεντρικής πολιτικής (π.χ. Υπόθεση Γεωργίου), "επιστρατεύτηκε" από κάποιους για την εκδίωξη 23 εργαζόμενων, οι οποίοι αποδεδειγμένα και πανθομολογούμενα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΥΔΑΠ συμβάλλοντας καθοριστικά στην διασφάλιση της εύρυθμης επιχειρησιακής της λειτουργίας με στόχο την ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικής.

Στην απευκταία περίπτωση αρνητικής εξέλιξης στο ζήτημα των Υδρονομέων ανοίγει διάπλατα ο δρόμος αφενός για τη "νομή" της διαχείρισης πόσιμου νερού από εργολαβικά συμφέροντα, αλλά και ο "ασκός του Αιόλου" για την νομιμοποίηση μελλοντικών καταχρηστικών απολύσεων σε βάρος τακτικού προσωπικού τόσο στην ΕΥΔΑΠ, όσο και στις πρώην ΔΕΚΟ.

Η όλη, λοιπόν, μεθόδευση που βαραίνει τη σημερινή Κυβέρνηση και τα "κίνητρα" μόνο άσχετα δεν μπορούν να θεωρούνται…

Η Υπόθεση των Υδρονομέων είναι Υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Σήμερα οι Υδρονομείς, αύριο Εμείς…

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στηρίζει και θα στηρίξει με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο το δίκαιο αγώνα των Υδρονομέων για την διαφύλαξη της εργασιακής τους θέσης και την αποκατάσταση της εργασιακής τους σχέσης. Η Παράταξή μας καταδικάζει απερίφραστα τις ανάλγητες μεθοδεύσεις που κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εκδίωξής τους, καθώς και τις ρεβανσιστικές λογικές, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλους καιρούς χαρακτηρίζοντας το ύφος και το ήθος των εμπνευστών τους. Καλούμε και εγκαλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να πράξουν το αυτονόητο βάζοντας οριστικό τέλος σε μια απάνθρωπη και νομικά αβάσιμη ομηρεία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις